Дейности

20 Февруари2024

Ученици от Първа гимназия гостуваха на областния управител на Търговище

Осмокласници от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гостуваха на областния управител на област Търговище Гергана Цонева. Срещата се проведе в рамките на организирания „Ден на отворените врати” по повод 25-та годишнина от създаването на Областна администрация Търговище.

Учениците, които са посланици на Европейския парламент, се запознаха с правомощията на областния управител и дейността на подпомагащата го администрация. Информация за структурата и дейността й представи пред учениците зам. областният управител Димитър Станев. Той запозна присъстващите с основните задачи, които изпълняват служителите в администрацията и с особеностите на работата в териториалната структура.

В хода на разговорите младшите посланици проявиха интерес към отговорностите на областния управител и неговата администрация при произвеждането на избори. Главният секретар Тодорка Танева информира младите хора, че областният управител отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите, като работата му е да осигури координация в работата на институциите и ведомствата с цел провеждане на честни и демократични избори и недопускане на порочни практики по време на изборния процес.

Областният управител Гергана Цонева каза, че е много доволна от срещата си с учениците и тези срещи ще продължат. „Държавата власт трябва да бъде открита, да бъде публична и младите хора да познават работата на институциите“ – коментира Цонева.

  

Back to Top