Дейности

04 Юни2024

Солидарност между поколенията

Младшите посланици на ЕП от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се срещнаха с възрастните хора и младежите от Дневния център за социално развитие, който се намира срещу училището ни в Търговище. Те разговаряха с потребителите за това как живеят и какво ги вълнува. Обърнаха внимание и на темата за предстоящите избори за национален и Европейски парламент. Оказа се, че тя е актуална за тях.

Възрастните имат мъдрост, опит, енергия и идеали, а голямата им надежда е че все още има достойни политици, които ще им помогнат да почувстват грижата не само на семейството, но и на обществото.  

Те споделиха очаквания, че на тези избори ще излязат повече хора да гласуват, а след вота ще изплуват най-достойните кандидати от листите, които ще обърнат внимание на обикновения човек с неговите грижи, с неговия начин на живот.

С посещението си в Дневния център младшите посланици започват нова инициатива „Солидарност между поколенията“, включваща редовни срещи с възрастните хора. Учениците смятат, че с тази кампания поне малко ще им помогнат да преодолеят чувството за самота и изолация.   

 

Back to Top