Постижения

10 Юли2020

Отлично представяне на Турнир „ИТ Свят“

На 04.07.2020 г. се проведе финалният етап на Турнир по информационни технологии „ИТ Свят“, организиран от Колеж – Добрич при ШУ “Епископ Константин Преславски“.  Четирима ученици от Първо СУ защитиха онлайн своите проекти пред комисия от университетски преподаватели и специалисти от ИТ бизнеса.

Ето какви са постиженията  и впечатленията им:

Йоскан Мехмедов, 11 клас, първо място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“ с проект Designers. „Харесвам състезанието ИТ Свят и вземам участие в него, защото трудът, който полагам не остава неоценен. Атмосферата е на ниво и всичко това се постига взаимно - както от дружелюбността на журито, така и от желанието и амбицията на участниците.“ – сподели Йоскан. Ръководител на Йоскан е г-жа Дарина Петрова – ст.учител по информатика и ИТ.

Християна Калбурджиева, 10 клас, първо място в категория „Уеб сайт – писан код“ с проект „Пътешествай с мен“. „Почувствах се прекрасно, виждайки труда си оценен по възможно най-адекватния начин. Благодарна съм за възможността да видя проектите и на другите участници, да взема поуки и идеи за бъдещо развитие.“ – сподели Християна.

Ина Стоева, 6 клас, първо  място в категория „Компютърна мултимедийна презентация“ с проект „Наркотиците – път за никъде“. „Не беше лесно, имаше много работа по създаването на проекта и всички изисквани документи, но много се радвам, че участвах! Дори да не бях се класирала, важното е, че съм натрупала опит.“ – сподели Ина.

Теодора Русева, 6 клас, трето  място в категория „Компютърна мултимедийна презентация“ с проект „Наркотиците – път за никъде“. „Участието в конкурса беше полезно за мен, защото разбрах какво е да се подготвяш за конкурс и да представяш своя проект пред жури, което по - късно ще те оцени. По време на защитата в презентациите на конкурентите видях интересни и полезни програми, които смятам да разуча и използвам за в бъдеще.“ – сподели Теодора.

Християна, Ина и Теодора работят под ръководството на г-жа Фирдес Рушудова – ст.учител по информатика и ИТ.

Поздравления на всички ученици и учители! Желаем им много вдъхновение и нови творчески успехи и през следващата учебна година!

Back to Top