Дейности

31 Май2021

Децата от 1.А клас станаха мини професори

През учебната година, учениците от 1. А клас, изучаваха математика в ИУЧ с помощта на динамичен математически софтуер за компютърна математика  в платформата на Забавна и предизвикателна IT Математика -https://matematika.programiram.com/.

Първокласниците решаваха нестандартни задачи, за да  помогнат на симпатичните герои – Математическата Панда и Лъв  да преминат  през  предизвикателствата, да плават с лодка, да се катерят по стълби, да се хранят и да събират съкровища. Децата неусетно прилагаха  знанията си за събиране и изваждане,  използваха дигитална линийка за измерване на отсечки и разстояния, подреждаха цветни и весели блокчета с които задвижваха героите и им помагаха да съберат рубини или златни монети. След всяко ниво учениците получаваха електронни значки – Сръчко, Пътешественик, Детектив, Любознайко и разбира се спечелиха значката от последното предизвикателство - Мини професор.

Интерактивните   игри обучаваха децата  не само на  задължителния учебен   материал, но и на допълнителен, който развива тяхното логическо, аналитично мислене  и въображение.

Back to Top