Постижения

15 Декември2021

Четирима ученици на Първа гимназия сред топ спортистите на Търговище

Четирима ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ са отличени в класацията спортист на годината, организирана от Община Търговище.

На четвърто място анкетираните журналисти отличиха Ренета Николова ученичка от 11. А клас и състезател на клуба по ориентиране „Вариант 5“. През годината тя спечели редица национални и международни отличия по спортното ориентиране и лека атлетика. Шести в класацията е съотборникът на Ренета в клуба по ориентиране Калоян Петров, който е ученик в 12. А клас. Почетното десето място в топ спортистите на Търговище заема ученикът в 8. А клас Миркаан Стефанов, който е състезател на клуба по спортна гимнастика „Торнадо“.

Община Търговище връчи и две специални награди за „Млада надежда на годината“ . Една от тях отиде за ученичката от 6. А клас Паула Вълчанова, която представя и клуба по тенис на маса „Пътинженеринг – Т Светкавица“.

            За спортист на годината в Търговище бе избрана сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова. Ето как изглежда класацията от второ до десето място:

 2. Сали Салиев – борба, св. стил

 3. Мирослава Минчева – спортна стрелба

 4. Ренета Ненкова – спортно ориентиране, лека атлетика

 5. Айлен Ахмедова - борба, св. стил

 6. Калоян Петров – спортно ориентиране

 7. Иван Сираков – спортно ориентиране

 8. Валентин Малакчиев – спортна стрелба

 9. Аднан Таиров - борба, св. стил

10. Миркаан Стефанов – спортна гимнастика

 

Back to Top