Добри практики

20 Октомври2022

Възможности извън класната стая

Представителите на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се завърнаха от младежки обмен по програма „Еразъм+“, който се проведе в началото на октомври, в румънския град Питещ.

Тема на поредната мобилност „Opportunities Beyond the Classroom в Liceul Technologic“ бяха възможностите извън класната стая. В рамките на 7 дни младежи от България, Румъния, Хърватия, Испания, Италия и Гърция се включиха в изработване на проект по екипи и разглеждане на забележителности.

Нашите представители - Моника Илиева, Сияна Мирева, Виктория Николаева и Диана Атанасова, заедно с преподавателите Даниела Стойкова и Милена Димитрова, се запознаха с начините на преподаване в Техникума по земеделие в малкия румънски град. Те наблюдаваха уроци по религия, земеделие, безопасност на движение по пътищата и устройство на селскостопанските машини.

В последния ден от престоя си участниците от всяка държава подготвиха презентации на тема “Rоmania – a place to remember”, с описание на забележителностите и емоциите, които срещнаха през тази седмица.

Представителите на училището ни се прибраха доволни и изпълнени с незабравими спомени от преживяванията по време на тази мобилност. Раздялата, както обикновено, беше трудна и трогателна, но осъзната, защото всяко участие в проект на „Еразъм+“ носи прекрасни спомени, приятелства и емоции.

 

Back to Top