Постижения

10 Юни2022

Девет награди за ученици от Първа гимназия в турнира ИТ Свят

Достойно представяне на ученици от четвърти и пети клас на Първо СУ „Свети Седмочисленици“, с ръководител Димана Петрова, в турнир по информационни технологии и информатика „ИТ Свят”. Турнирът се организира от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски “, филиал Добрич.

Първо място за Мелани Емилова, 4 клас, в раздел „Детско програмиране“. Мелани пресъздаде анимация на приказката „Дядо и ряпа“.

Трето място за Любомир Станков, 4 клас, в раздел „Детско програмиране“ и тема: „Запознай се с градовете“.  Една прекрасна разходка по картата на България и запознаване с някои градове в България. 

Четвърто място заема Петромира Марчева, отново в раздел „Детско програмиране“ със своята игра „Познай думите“.  Игра за правилното изписване на думички.

Сесилия Йорданова е на пето място с „Мини игра“. Кратък разказ за главния герой, Йоркширски териер и възможност играчът да отговори на няколко въпроса.

Джансу Фикриева също заема пето място със своя проект „Запознай се с планетите“, отново в раздел „Детско програмиране“.  Разходка в Космоса, запознаване с някои планети и малко повече информация за тях!

В категория „Мултимедийна презентация“ Теодора Долапчиева, 5 клас, е на второ място със своя проект “Моят любим сезон“.  Използвайки  PowerPoint Теодора ни разказва защо харесва есента и ни представя чрез електронни книги любими пещери.

Риана Иванова, 5 клас, заема трето място на тема: „Българският принос в науката, културата и спорта“.  В своя проект Риана ни представя известни български спортисти.

Хиляй Мустафова със своя проект „Планини в България“ заема четвърто място.  В своя проект  Хиляй ни кани на прекрасна разходка по планините в България.

Елайда Шакирова, 5 клас, е на шесто място. Със своя проект Елайда ни запознава с Международния ден на Земята – кога се отбелязва за първи път в България и по света.

Back to Top