Постижения

13 Юни2022

Купата на декана на ФМИ към Шуменски университет за 2022 година е в Първо СУ

Десетокласничката Айсевел Алтънаева Ахмедова извоюва златен медал и купата на декана в ученическото състезание по информационни технологии, организирано ежегодно от Факултета по математика и информатика на Шуменски университет.

На 10.06.2022 г. се състоя церемонията по връчване на наградите,  по време на която отличените ученици представиха своите проекти пред декана на ФМИ, университетски преподаватели и учители.

„Да се изгубиш нарочно из китните български села“ бе темата на проекта, чрез който Айсевел разкри красотата и богатствата на родния си край – гр. Опака и село Крепча. Живописната природа, Крепчански скален манастир, световно известната шахматистка Нургюл Салимова бяха някои от акцентите в разработката. Девойката интервюира кмета на Община Опака и се запозна с визията му за развитие на този край.

Чрез прецизно съчетание от разнообразни технологии – PowerPoint презентация, Word документ, електронна книжка, онлайн игри и тест за проверка на знания, ученичката се стреми да въздейства и събужда интерес към опознаване на страната ни.

Айсевел Ахмедова работи под ръководството на учителя си по ИТ Фирдес Рушудова.

Back to Top