Постижения

29 Юни2022

Представители на Първа гимназия с отличия по химия

Представители на Първо СУ „Свети Седмочисленици” получиха поредните награди и обогатиха витрината с отличия на училището. Този път наградите дойдоха от Националната конференция по химия, която се проведе преди дни в Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Събитието беше под мотото „Образование
по химия за обществено разбиране на науката“. От Търговище отличени са ученичката Мария Захариева от 11 клас и учителят й Маргарита Добрева.

Мария получи признание за презентация, с която запозна участниците с историята на процеса за ламиниране на стъкло. Разказът й получи висока оценка на журито и спечели първо място.

Маргарита Добрева бе отличена за високите си професионални компетентности.

В рамките на 11-та Национална конференция по химия се организираха две събития. Първото касаеше обучението по химия като основен акцент участниците поставиха върху иновациите във всички области на химията, свързани
с интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, с акцент върху най-новите разработки и връзката със здравето, чистата енергия и околната среда. Съпътстващо събитие беше и Националната конференция на учителите по химия.

Back to Top